28/3/08

Διάλεξη: 1968 το έτος που 'ράγισε' o καπιταλισμός


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από το επαναστατικό έτος 1968, πραγματοποιείται στις 8 Απριλίου (Αμφιθέατρο ΓΣΕΕ, 19:00) διάλεξη - συζήτηση με θέμα '1968: το έτος που 'ράγισε' o καπιταλισμός' και κεντρικό εισηγητή τον καθηγητή κοινωνιολογίας του αυτόνομου Πανεπιστημίου της Puebla, John Holloway. Είναι μία εξόχως ενδιαφέρουσα ευκαιρία να διαπιστώσουμε τις βασικές κοινωνικές παραμέτρους που διαμόρφωσαν το επαναστατικό κλίμα του '68 και να συζητήσουμε τις πιθανές σημερινές κοινωνικοπολιτικές αναλογίες με έναν διακεκριμένο αριστερό διανοητή.
Υ.Γ Για όσους θέλουν να εμβαθύνουν στις κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες της περιόδου, προτείνω την εξαιρετική κριτική ανάλυση του Κορνήλιου Καστοριάδη στο έργο του 'Η Γαλλική Κοινωνία'. Επίσης, δείτε εδώ τη συνέντευξη του Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και Λικ Φερί στη Nouvel Observateur με τίτλο Que reste-t-il de 68? (τι απέμεινε από το '68;).

Sponsors

Archive

 

Homo sapiens. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com