14/3/08

Requiem for Karl Marx



Σαν σήμερα, 14 Μαρτίου 1883, άφησε την τελευταία του πνoή ο μέγιστος γερμανός πολιτικός φιλόσοφος και θεωρητικός του σοσιαλισμού. Το έργο του αποτελεί πηγή διανοητικής έμπνευσης,ιδεολογικού προβληματισμού και δημιουργικού πνευματικού αναστοχασμού.
Η ρήση του θα παραμένει πάντα επίκαιρη:
Οι φιλόσοφοι απλά ερμήνευσαν τον κόσμο, το ζήτημα είναι να τον αλλάξουμε."

5 comments:

Ανώνυμος είπε...

Καλά είστε φοβερός!
15 ημερών blogger κάνετε αντιπροσωπευτικό διάλογο για τους blogger στην ιστοσελίδα του ΓΑΠ!

Θα μας ξανατρελάνετε οι ΠΑΣΟΚΟΙ;

Homo Sapiens on 16 Μαρτίου 2008 στις 2:15 μ.μ. είπε...

Δε διαφωνώ μαζί σας. Πιθανώς να μην είμαι ο πλέον κατάλληλος να δώσω αυτό που αποκαλείτε αντιπροσωπευτική συνέντευξη. Πάντως, προέκυψε αυθόρμητα και θεώρησα σκόπιμο να δεχθώ την πρόσκληση. Ωστόσο, περιμένω την κριτική σας επί των λεγομένων.

'Θα μας ξετρελάνετε οι ΠΑΣΟΚΟΙ'. Τι εννοείς;

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι που θα είμαι καυστικός.
Όλα αυθόρμητα σας προκύπτουν εκεί στο ΠΑΣΟΚ και όλα έχουν τον ίδιο στόχο: Να μας πείσουν ότι αλλάξατε.
Η εικοσαετία όμως που πέρασε, ο παραγοντισμός η διαφθορά ο αδικαιολόγητος πλουτισμός των στελεχών σας κι όχι μόνον των πρωτοκλασάτων, οι διορισμοί από το παράθυρο δεν σας διαφοροποιούν από τη δεξιά.Δηλαδή στα δικά μου αυτιά το σύνθημα "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά" λυπάμαι, αλλά περιλαμβάνει και το ΠΑΣΟΚ.Η φράση "τα δικά μας παιδιά" παραπέμπει και στα πράσινα και στα γαλάζια καλόπαιδα που φωτογραφίζονταν και φωτογραφίζονται στις διάφορες προκηρύξεις... Ο ΑΣΕΠ έγινε από σας για να πρωτοκαταστρατηγηθεί από σας.
Το ΠΑΣΟΚ κατά την γνώμη μου είχε την ευκαιρία να καθιερώσει θεσμούς που να μην μπορεί τωρα η ΝΔ να καταστρατηγήσει κανένα από τα δικαιώματα του λαού.
Και είχε και την οικονομική δύναμη να το κάνει.Τα ευρωπαϊκά όμως κονδύλια πήγαν στις τσέπες λίγων.Ναι, δεν μπορώ να το αποδείξω.Το βλέπω όμως γύρω μου, δίπλα μου.
Όλα τα ωραία λόγια που χρησιμοποιείτε ηχούν πιά κούφια.
Μας απογοητεύσατε κύριοι!
(Λάβετε υπόψιν σας ότι προέρχομαι από οικογένεια Πασοκτζήδων από το 1973 που όμως δεν εξαργύρωσε τίποτα)

ΥΣ. Έγραψα "ξ α ν α τρελάνετε" γιατί όλα αυτά τα κόλπα με τους bloggers τα θεωρώ ευκαιριακά και τέτοιου είδους κινήσεις τις ερμηνεύω μόνο σαν κινήσεις εντυπωσιασμού.

Homo Sapiens on 17 Μαρτίου 2008 στις 12:49 π.μ. είπε...

Πιθανότατα, θα σε ξαφνιάσω. Συμφωνώ με τις θέσεις σου. Νομίζω ότι διατυπώνεις σωστές σκέψεις και εκφράζεις με αρκετή σαφήνεια τις απόψεις σου, που οπωσδήποτε απηχούν ένα ευρύτερο λαϊκό αίσθημα. Άλλωστε, η κρίση ηθικής και εμπιστοσύνης έναντι του ΠΑ.ΣΟ.Κ αφορά ακριβώς ό,τι περιγράφεις.
Σχετικά με τους blogger, θεωρώ ότι είναι σημαντική η ενσωμάτωσή τους στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου. Νομίζω ότι είναι ακόμα νωρίς να κριθεί ως κίνηση εντυπωσιασμού. Ίσως να αποδειχθεί έτσι. Τότε θα κάνουμε αυτή την κουβέντα με περισσότερη προσοχή.
Δεν σου κρύβω ότι με λυπεί που φαίνεται να με εμφανίζεις ως μέρος ενός συστήματος, ως 'αποτέλεσμα' της καλλιέργειας του κομματικού σωλήνα. Ωστόσο, δεν έχω τη δυνατότητα να σε πείσω περί του αντιθέτου, παρά μόνο -ίσως- το ύφος, το πνεύμα και η επιχειρηματολογία του συγκεκριμένου blog να κατευθύνουν διαφορετικά τη σκέψη σου. Ελπίζω να είσαι συχνός αναγνώστης.

Ανώνυμος είπε...

Ξαναλυπάμαι, αλλά τα πρόσωπα που διάβασα ότι εκλέξατε είναι...μία από τα ίδια.Ακόμη και αυτοί που ακούγονται για καινούριοι είναι γόνοι αδέλφια ανήψια κλπ παλαιών γνωστών "συντρόφων".Για μερικούς μάλιστα που γνωρίζω, θα είχα πολλά να πω για το "πόθεν έσχες" τους(όχι μόνο το οικονομικό).
Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω για να χρησιμοποιήσω μια παλιά έκφραση του αείμνηστου...

Sponsors

Archive

 

Homo sapiens. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com