8/8/08

Play Fair 2008 - Respect Workers' Rights


(Συνέχεια του προηγούμενου post:
Ενημέρωση για διεθνείς δράσεις (activism) σχετικά με την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με αφορμή τους Ο.Α.)

Η "καμπάνια" Play Fair 2008 επιδιώκει την προσέλκυση του διεθνούς ενδιαφέροντος για τις εργασιακές συνθήκες στην παγκόσμια αθλητική βιομηχανία (ένδυση, υπόδηση, εξοπλισμός...). Κεντρικός στόχος των συμμετεχόντων στην πρωτοβουλία είναι η άσκηση πίεσης προς εθνικά κράτη και διεθνείς οργανισμούς για την κατάργηση του υφιστάμενου εργασιακού συστήματος εκμετάλλευσης και εκτεταμένης ανομίας (παραβιάσεις διεθνών συνθηκών) και την αποτελεσματική (έλεγχος) υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Εδώ, μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική διακήρυξη για τους Ο.Α του Πεκίνου, όπου καταγράφονται αναλυτικά τα αιτήματα της πρωτοβουλίας, καθώς και τα αποτελέσματα των δράσεών της κατά τη διάρκεια των Ο.Α στην Αθήνα. Στο site του Play Fair 2008, υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες για τους υποστηρικτές της πρωτοβουλίας και τη δυνατότητα συμμετοχής των πολιτών στις δράσεις της.


Sponsors

Archive

 

Homo sapiens. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com