23/2/09

Τηλεμαραθώνιος για τη Γάζα


Από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ...

Η ΕΡΤ σε συνεργασία με έντεκα φορείς της χώρας μας - ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, UNISEF, Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, ΕΝΑΕ, ΚΕΔΚΕ, ΓΕΣΕΒΕ, Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας και Φαρμακευτικό Σύλλογο Αθήνας – διοργανώνει τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου Τηλεμαραθώνιο για την έμπρακτη βοήθεια και αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό Λαό της Λωρίδας της Γάζας. Ο Τηλεμαραθώνιος θα μεταδοθεί από την ΕΤ1 και την EPTworld, από τις 17.00 έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.
Οι μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, οι τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, νοσοκομεία και άλλα κτήρια στην περιοχή της Γάζας, καθώς και οι αυξημένες ανάγκες των κατοίκων σε είδη πρώτης ανάγκης, οδήγησαν στην απόφαση να διοργανωθεί ο Τηλεμαραθώνιος Αγάπης.
Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν στην αποκατάσταση του Χριστιανικού Νοσοκομείου στην περιοχή, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς στους τελευταίους βομβαρδισμούς. Το νοσοκομείο, που θα σχεδιαστεί από την αρχή από μηχανικούς του Τεχνικού Επιμελητηρίου, θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους τους κατοίκους της περιοχής που το έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτως θρησκεύματος.
Οι έντεκα φορείς που διοργανώνουν αυτή την μεγάλη προσπάθεια, φιλοδοξούν να συγκεντρώσουν, τόσα χρήματα ώστε να υλοποιηθεί αυτός ο στόχος, για το καλό του πολύπαθου λαού της περιοχής της Γάζας.

Υ.Γ. Δείτε και την ανάρτηση του φίλου ikor για περισσότερες πληροφορίες.

4 comments:

ikor on 23 Φεβρουαρίου 2009 στις 1:05 μ.μ. είπε...

Καλησπέρα HS!

Η αποψινή πρωτοβουλία είναι, νομίζω, ένα ενδιαφέρον παράδειγμα συνεργειών κοινωνικών φορέων με στόχο να συμπαρασταθούμε έμπρακτα στους Παλαιστινίους.

Ο ένας φορέας θα σχεδιάσει και θα κατασκευάσει το κτίριο, ο άλλος θα το στελεχώσει κι όλοι μαζί προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τις τοπικές κοινωνίες.

Μακάρι να γίνει αυτή η πρωτοβουλία υπόδειγμα διαφανούς διαχείρισης χρημάτων και παραγωγής συγκεκριμένου αποτελέσματος.

Πιστεύω ότι μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για ευρύτερες συνεργασίες κοινωνικών φορέων.

(Υ.Γ.: Σ' ευχαριστώ για την παραπομπή.)

Homo Sapiens on 23 Φεβρουαρίου 2009 στις 2:44 μ.μ. είπε...

Γεια σου ikor,

συμφωνώ με την άποψή σου. Σκόπιμα έκανα και την αναφορά σε σένα γιατί έχει ενδιαφέρον και ο τρόπος που το παρουσίασες και η συζήτηση που έγινε.

Προσωπικά, πάντα είχα ορισμένες επιφυλάξεις ως προς τα πραγματικά αποτελέσματα τέτοιου είδους εκδηλώσεων. Άλλωστε, σπάνια γίνεται αναφορά για τον τρόπο που δαπανήθηκαν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν (δηλασή τι έγινε τελικά).
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι πολύ αξιόλογη γιατί ακριβώς "δεσμεύει" τους κοινωνικούς φορείς σε μία ευρύτερη συνεργασία για την πραγματοποίηση ενός συγκεκριμένου εργου. Ελπίζω να υπάρξει ανταπόκριση και όλα να γίνουν όπως πρέπει, ώστε να προσφέρουμε μία "εστία ανακούφισης" εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα Πασχάλη
ευχαριστώ που μας θύμησες τα Πρόσφατα
εγκλήματα κατά του Παλαιστινιακού Λαού , δυστυχώς ξεχνάμε πάρα πολύ γρήγορα , αλλά μας προλαβαίνουν νέα γεγονότα
θα επαινέσω τη στάση του ΤΟΎΡΚΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ ΕΡΤΟΓΑΝ ,αλήθεια με πια κριτήρια συνομιλούσαν οιηγέτες του κόσμου με τον πρόεδρο του ΙΣΡΑΗΛ , Του εκροσώπου των δολοφονικών ενεργειών ?
αποδεθκνύεται οτι τα οικονομικά συμφέροντα έχουν προτεραιότητα , δεν έχουν καμά αξία οι ζωές των παιδιών και των αμάχων....
όσο για τον τηλεμαραθώνιο
ναι σωστά γίνεται αλλα θα παρατηρήσω
01 ο Ελληνικός λαός ειναι ευαισθητος , συναισθηματικος , προσφέρει αλλά δεν ξεχνά ,
02.έκαναν ποτε απολογισμό για τους προηγούμενους τηλεμαραθώνιους ?
03.ειναι απαράδεχτο να γίνεται διακριση σε χριστιανικό Νοσοκομείο ,παλι σκοπιμότητα λοιπόν , ο χριστός μου δεν έκανε διάκρισεις ... ουτε βέβαι με καλύπτει αυτο που αναφέρεται οτι οι υπηρεσιες θα καλύπτουν όλους ανεξεραίτως θρησκείας,
04. καλά οι παπάδες κάνουν αυτο που τους εξυπηρετεί , το κράτος ομως δεν επιτρέπεται να κάνει τέτοιους διαχωρισμούς..
αυτά προς το παρών
Γιάννης Σταματόπουλος

Homo Sapiens on 24 Φεβρουαρίου 2009 στις 10:12 π.μ. είπε...

Καλημέρα κ. Γιάννη,

Ελπίζω να είστε καλά...

ως προς το αρχικό σας σχόλιο, απλώς προσθέτω ότι η πολιτική σκοπιμότητα (συμφέροντα)διαμορφώνει και οριοθετεί την πολιτική συμπεριφορά. Η ρευστότητα στo πολιτικό σύστημα του Ισραήλ (προεκλογική περίοδος) και η προσπάθεια της πολιτικής ελίτ να αναδιατάξει την πολιτική της ισχύ οδήγησε σε ένα καταστροφικό πόλεμο. Είναι, προφανώς και δυστυχώς, η αποθέωση του κυνισμού του "πολιτικού ρεαλισμού". Πολιτική σκοπιμότητα υπήρχε - σαφώς- και πίσω από το ξέσπασμα του Ερντογάν, ασχέτως βέβαια αν η στάση του δημιούργησε ενα αίσθημα ενθουσιασμού και στάσεις επιδοκιμασίας.
Συμφωνώ απόλυτα ότι, οι διεθνείς σχέσεις προσδιορίζονται και αναπτύσσονται σε ένα πλαίσιο αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων, όπου συχνά οι οικονομικές/ πολιτικες σκοπιμότητες υπερβαίνουν το διεθνές δίκαιο. Αυτή είναι, άλλωστε, και μία τραγική αποτυχία των διεθνών οργανισμών (βλ. ΟΗΕ...)

κ. Γιάννη, ως προς τα ερωτήματα που θέτετε για τον τηλεμαραθώνιο και το νοσοκομείο, ειλικρινά δεν έχω απάντηση. Δεν γνωρίζω τη γενικότερη "λογική" του εγχειρήματος, δηλαδή για το όνομα του νοσοκομείου και τον τρόπο που θα λειτουργεί. Ωστόσο, όπως έγραψα και παραπάνω, το γεγονός ότι εμπλέκονται πολλοί κοινωνικοί φορείς διασφαλίζει ως ένα βαθμό την αποτελεσματική και διαφανή αξιοποίηση των χρημάτων.

Sponsors

Archive

 

Homo sapiens. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com