Νομίζω ότι -inter alia- η συντροφιά ενός καλού βιβλίου είναι απαραίτητο στοιχείο για 'δημιουργικές' διακοπές! Θεωρώ ότι έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να προτείνει ο καθένας τις δικές του βιβλιοπροτάσεις (επιστήμη, λογοτεχνία, φιλοσοφία.....) με ένα σύντομο σχόλιο για το περιεχόμενο του βιβλίου, προκειμένου να καταρτιστεί ένας χρήσιμος κατάλογος επιλογών! Αναμένω τις προτάσεις σας...και εφόσον έχετε αποφασίσει για τα αναγνώσματά σας, τις τελικές σας επιλογές!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
7 comments:
Καλημέρα σου. ανταποκρίνομαι με χαρά στην πρόσκληση-πρόταση. Ένα βιβλίο που με ικανοποίησε τόσο για την διεισδυτική του ανάλυση όσο και για τον απολαυστικό, περίτεχνο αλλά και εύστοχο λόγο του ήταν το "Κοινότοπη Χώρα: Όψεις του Δημόσιου χώρου στην Ελλάδα και αντινομίες" του Νικόλα Σεβαστάκη καθ. Παν. Θεσ/νικης, από τις εκδ. Σαββάλας.
Μιλάει με στοιχεία για τον μετασχηματισμο πολιτικό και κυρίως κοινωνικό της μεταπασοκικής ελλάδας στον ευδαιμονισμό, απολιτικοποίηση και life-style.
Επίσης, στα πολύ καλά χρεώνω και ένα άλλο βιβλίο του ιδίου συγγραφέα, "Η Αλχημεία της Ευτυχίας" εκδ. ΠΟΛΙΣ, σχετικά με την πίεση που μας επιβάλλεται κοινωνικά για να είμαστε ευτυχισμένοι.
Αυτά προς το παρόν. Και εύχομαι καλό πάσχα.
Τι να προτοπροτείνω Πασχάλη...!!!
-Ενα απο αυτά είναι και "Η πολιτική και η λογική του συμβάντος" του Alain Badiou, εκδόσεις Πατάκη...είναι το θέμα του σημερινού post μοθ
-"Η νοσταλγία τού απόλυτου" του Gerge Steiner, εκδόσεις ΑΓΡΑ σχετικά με την πτώση των θεσμοποιημένων θρησκευτικών συστημάτων, την αποσύνθεση των θρησκειών και τις μυθολογίες που τις υποκατάστησαν.
-Η Ιστορία της σύγχορνης παλαιστίνης(εκδόσεις Κέδρος) του γερμανοεβραϊκής καταγωγής πολιτικού επιστήμονα, Ilan Pepe, σήμερα καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Εξτερ της Βρετανίας όπου ο συγγραφέας επιχειρεί μια ιστορική αφήγηση διατυπωμένη από την οπτική γωνία του ανθρωπισμού και όχι του εθνικισμού, του εθνοτισμού ή της θρησκείας...Καταπληκτική γραφή....
-Ενα παλιότερο αλλά πολύ αγαπημένο: Η ποιητική του χώρου του Gaston Bachelard (εκδόσεις Χατζηνικολή)και τέλος;
-Τα λόγια μου...την ποιητική συλλογή της Λένας Πλάτωνος εκδόσεις οδός Πανός....
Καλά δεν ξέρω αν θα προλάβουμε να διαβάσουμε τουλάχιστον 2 βιβλία...αυτές τις ημέρες μιάς και η εξοχή στο νησί θέλγει....Καλή συνέχεια, Πασχάλη!
Χρονιάρες Μέρες....
Ενας μαγαλοπρεπής,ρέων πλουσιοπάροχος Παλαμάς
"Η φλογέρα του βασιλιά"
Τα πιο "βαριά" τα επιφυλλάσουμε μετά τις γιορτές!!!
Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις σας!
Νομίζω ότι ήδη έχουμε μία πολύ καλή αρχή...Θα είναι δύσκολη η επιλογή...Θα επανέλθω αύριο με τις δικές μου προτάσεις.
Η αλήθεια είναι οτι τελευταία όλο γράφω στο blog και δεν διαβάζω καθόλου! Πολύ χρήσιμη η πρωτοβουλία σου!
Σημειολογικά, η σημερινή ημερομηνία έχει 'καταχωρηθεί' ως Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου!
Είχα κατά νου να κάνω διάφορες προτάσεις, αλλά όπως γράφει εύστοχα ο lls, ας αφήσουμε τα 'βαριά' για μετά τις γιορτές. Διάβασα με πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση σε μία πρωϊνή εφημερίδα και σπεύδω να την υιοθετήσω: τι θα λέγατε για τη νουβέλα του Ray Bradbury, “Fahrenheit 451"? Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, αλλά έχω δει την εξαιρετική ταινία του Φ.Τριφό που βασίζεται σε αυτό. Δεν έχω καταφέρει να βρώ αν έχει εκδοθεί στα ελληνικά, πάντως πολύ έυκολα και γρήγορα μπορούμε να το παραγγείλουμε από το net...Ετοιμάζω και ένα ποστάκι για αυτήν την πρόταση προκειμένου να κάνουμε μία σχετική συζήτηση
Δημοσίευση σχολίου